Σχήματα χειλιών ανάλογα με την τεχνική αύξησης

Τεχνικές αύξησης των χειλιών

Τα πλούσια, παχουλά και καλλωπισμένα χείλη είναι το σημείο αναφοράς για την ομορφιά και τη θηλυκότητα. Οι γυναίκες έχουν χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό διάφορα καλλυντικά αύξησης των χειλιών, όπως περίγραμμα, λάμψη και κραγιόν. Αλλά θέλω να διορθώσω το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην καταφεύγω στη ζοφερή μακιγιάζ κάθε μέρα.

Η αύξηση και η αναμόρφωση των χειλιών είναι μία από τις πιο δημοφιλείς και συχνότερα παραγγελθείσες διαδικασίες στη χειρουργική και την κοσμετολογία. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες τεχνικές διόρθωσης, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτήν που λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το σχήμα των χειλιών που θέλετε. Πώς να το κάνετε αυτό και τι είναι προτιμότερο, εάν αποφασίσετε να κάνετε ένα τέτοιο βήμα - διαβάστε το άρθρο.

Ποιο σχήμα χείλους πρέπει να επιλέξω;

Το πάχος των χειλιών μας εξαρτάται από την ποσότητα του χαλαρού συνδετικού ιστού, το σχήμα εξαρτάται από τη γενετική και τους κυκλικούς μύες του στόματος. Αυτές οι δύο ιδιότητες είναι ατομικές για όλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το άνω χείλος προεξέχει προς τα εμπρός και καλύπτει ελαφρώς το κάτω χείλος. Γενικά, τα χείλη εμπλέκονται στο σχηματισμό των εκφράσεων του προσώπου σε συνδυασμό με τις εκφράσεις του προσώπου.

Υπάρχουν οπτικά ελαττώματα στο σχήμα των χειλιών που καθιστούν δύσκολη την αίσθηση σαν μια ελκυστική γυναίκα, είτε για αισθητικούς είτε για φυσικούς λόγους. Αυτά περιλαμβάνουν: πολύ μεγάλα χείλη ή "μακρο-επούλωση", πολύ μικρά - "μικρο-επούλωση" ή βυθισμένα χείλη - "opistocheilie" και ούτω καθεξής. Κατά κανόνα, τέτοια ελαττώματα είναι ενδείξεις διόρθωσης.

Πολύ συχνά οι γυναίκες καλούνται να αναδημιουργήσουν τα χείλη των αστεριών τους. Ο πιο κοινός χαρακτήρας είναι η Αντζελίνα Τζολί. Φυσικά, οι ειδικοί μπορούν να κάνουν τα ίδια χείλη, αλλά δεν είναι γεγονός ότι φαίνονται αρμονικά στο πρόσωπο του ασθενούς. Ο κατά προσέγγιση τύπος επιλέγεται για κάθε γυναίκα. Είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί λογικά η κατάσταση και να ακούσετε τη συμβουλή ενός αισθητικού ή χειρουργού.

Υπάρχουν πολλά βασικά χείλη. Ο χειρουργός ή ο αισθητικός σας μπορεί να έχει τα δικά του ονόματα για αυτές τις τάσεις, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

Κλασικό

κλασικό χείλος για αύξηση

"Κλασικά" χείλη - αυτό σημαίνει φυσιολογικό. Ονομάζονται επίσης «Αψίδα της Αφροδίτης».

Έχουν καθαρό περίγραμμα και ομοιόμορφο πλάτος.

Ρουμπίνι

Το "Ruby" ή "Sexy Lips" είναι πλούσια και ογκώδη χείλη. Παρέχει μέγιστο φυσικό όγκο για το άνω και κάτω χείλος. Κατάλληλο μόνο για γυναίκες που έχουν μεγάλη απόσταση από τη γέφυρα της μύτης έως το πηγούνι.

Έρως

Τα χείλη Cupid ή Cupid είναι η διαυγής γραμμή του άνω χείλους με ξεχωριστή κατάθλιψη στη μέση.

μαργαριτάρι

Pearl Lips - Αυτό το στυλ βελτιώνει το περίγραμμα και την ένταση του κάτω χείλους, καθιστώντας το απαλό και αισθησιακό.

Γαλλικά

Τα γαλλικά χείλη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σχήματα. Ο στόχος της διαδικασίας είναι να δώσει την εικόνα αισθησιασμό λόγω της μέγιστης εγγύτητας με το φυσικό «πρήξιμο» του άνω χείλους. Αποδεικνύεται σφουγγάρια "αψίδα" ή σχήμα Ο.

Αγγελικό

Angel Lips - Αυτό το σχήμα μοιάζει με τα φτερά ενός αγγέλου. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διόρθωσης, τα πλευρικά άκρα του άνω χείλους θα γίνουν πιο καθαρά.

Κατάλληλο για ασθενείς με ογκώδες κεντρικό άνω χείλος και κωνικές πλευρές.

Μόνα Λίζα

"Mona Lisa" - η ουσία είναι να δώσει στα χείλη ένα ελαφρύ πρήξιμο και να σηκώσει τις γωνίες του στόματος.

Μέθοδοι αύξησης των χειλιών

Τώρα μπορείτε να βρείτε την καταλληλότερη, προσαρμοσμένη και βολική τεχνική για τη διόρθωση των χειλιών στην αγορά υπηρεσιών καλλυντικών. Οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι διαμόρφωσης χειλιών περιγράφονται παρακάτω. Διαφέρουν όχι μόνο από άποψη τεχνικής απόδοσης, αλλά και από άποψη οπτικής επίδρασης και κόστους.

ένεση

Η μη χειρουργική τεχνική συνίσταται στην αναπλήρωση του όγκου και στην έμφαση στο περίγραμμα των χειλιών με την έγχυση βιοσυμβατών πληρωτικών ή με άλλα λόγια πληρωτικά.

Μέθοδος ένεσης αύξησης των χειλιών

Συνήθως είναι ένα τζελ με βάση το υαλουρονικό οξύ ή τα λιπώδη κύτταρα του ασθενούς (λιποπλήρωση). Αυτή η τεχνική είναι εύκολη στην εκτέλεση και με ελάχιστες πιθανές επιπλοκές και με την επίδραση της βιο-αναζωογόνησης. Τα πληρωτικά μπορούν να εγχυθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε σχήμα και πάχος χείλους.

Στο παρελθόν, το υλικό πλήρωσης βιοπολυμερούς (σιλικόνη) ενέθηκε εντατικά. Σήμερα δεν είναι πλέον μόδα, καθώς αφαιρείται μόνο χειρουργικά και υπάρχουν πολλές παραμορφώσεις που τελικά διαμορφώνουν την εμφάνιση.

Για να γεμίσετε το επιλεγμένο σχήμα των χειλιών με πληρωτικό, χρησιμοποιούνται αρκετές νιφάδες χειλιών. Κάθε παρακέντηση περιλαμβάνει ένεση του φαρμάκου. Υπάρχει επίσης μια μέθοδος χορήγησης του φαρμάκου μέσω ενός σωληνίσκου χρησιμοποιώντας μια λεπτή βελόνα. Ένας σωληνίσκος εγκαθίσταται μέσω μιας απλής παρακέντησης που ωθεί τον ιστό προς τα μέσα και επιτρέπει τη διανομή του φαρμάκου.

Μία από τις θετικές πτυχές της τεχνικής ένεσης είναι η γρήγορη ανάρρωσή της. Εάν μόνο το περίγραμμα των χειλιών διορθωθεί χωρίς πλήρωση, ουσιαστικά δεν υπάρχει περίοδος αποκατάστασης. Συνήθως δεν υπάρχουν ίχνη μετά από δύο ή τρεις ημέρες.

Απαιτούνται αρκετές διαδικασίες για το ορατό αποτέλεσμα. Ένας κύκλος αποτελείται από 3 διαδικασίες. 1 διαδικασία πραγματοποιείται κάθε 3-4 εβδομάδες. Ένα μάθημα επανάληψης πραγματοποιείται έξι μήνες αργότερα.

Η τυπική διαδικασία έχει ως εξής. Η διαδικασία διόρθωσης των χειλιών με ένεση μπορεί να πραγματοποιηθεί από έναν συνηθισμένο αισθητικό. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από τα προσόντα και τις ατομικές αντιδράσεις του σώματος του ασθενούς. Μπορεί να εμφανιστούν παρενέργειες, αλλά το πλεονέκτημα των φαρμάκων που βασίζονται σε υαλουρόνη είναι ότι μπορούν να αφαιρεθούν γρήγορα από το σώμα.

Λιφοπλήρωση

Το Lipofilling αναφέρεται επίσης στην τεχνική ένεσης της διόρθωσης των χειλιών, μόνο στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται τα λιποκύτταρα του ασθενούς. Αυτή η διαδικασία συγκρίνεται ευνοϊκά με την προηγούμενη διαδικασία με ακόμη λιγότερες πιθανές παρενέργειες επειδή το σώμα δεν απορρίπτει το δικό του οργανικό υλικό. Αλλά όλα εξαρτώνται από τη σωστή διαδικασία και τον επαγγελματισμό του χειρουργού.

Αυτή η διαδικασία δεν εκτελείται από αισθητικός, καθώς απαιτεί ιατρική γνώση και εκπαίδευση για την εξαγωγή λιποκυττάρων από τους μηρούς, την κοιλιά ή τους γλουτούς.

Ο λιπαρός ιστός που προκύπτει υποβάλλεται σε επεξεργασία, καθαρίζεται και λαμβάνει την επιθυμητή συνοχή για εισαγωγή στα χείλη.

Ο χρόνος ανάκτησης είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από ό, τι με τα παρασκευάσματα υαλουρονικού οξέος και διαρκεί από μία έως δύο εβδομάδες. Απαιτούνται επίσης περίπου 2-3 ​​διαδικασίες. Αλλά το αποτέλεσμα διαρκεί πολύ περισσότερο - από 2 έως 5 χρόνια.

Ανύψωση νημάτων

Το Threadlifting είναι μια διαδικασία για την τοποθέτηση μεσοθημάτων στα χείλη. Τα μεσοθώρακα είναι μια πολύπλοκη τεχνική διόρθωσης των χειλιών. Αυτή η τεχνική είναι αρκετά επώδυνη ακόμη και με τοπική αναισθησία.

Ανύψωση σπειρώματος για μεγέθυνση των χειλιών

Συνήθως διορθώνονται για σοβαρά σφάλματα που δεν είναι κατάλληλα για διόρθωση της ένεσης. Αυτά τα ελαττώματα περιλαμβάνουν αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία στο σχήμα, όταν το ρινοβολικό τρίγωνο και οι γωνίες του στόματος πέφτουν και εμφανίζονται μικρές πτυχές ματιών πάνω από τα χείλη και απευθείας πάνω τους. Η ανύψωση νημάτων ενδείκνυται επίσης εάν τα χείλη είναι εξαιρετικά λεπτά.

Τα μεσοθώρακα σηκώνουν τις γωνίες του στόματος, σφίγγουν τα μάγουλα και το ρινοβολικό τρίγωνο και αφαιρούν τις λεπτές ρυτίδες στα χείλη. Η ανάκτηση μπορεί να διαρκέσει από 2 εβδομάδες έως ένα μήνα. Μερικές μέρες θα συνοδεύονται επίσης από πόνο, πρήξιμο, μώλωπες ή μώλωπες. Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας διαδικασίας διαρκεί ένα έως τρία χρόνια - εξαρτάται από το γιατρό που πραγματοποίησε την επέμβαση αύξησης και τα επιλεγμένα μεσοθώρακα.

Ηλεκτροπόρωση

Η διόρθωση χειλιών υλικού (ηλεκτροπόρωση) βοηθά στη διόρθωση του σχήματος καθώς και στην ενίσχυση και αναζωογόνηση του ιστού. Για να είναι εμφανές το αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να διεξαχθεί μια διαδικασία και το αποτέλεσμα πρέπει να διατηρείται με επαναλαμβανόμενη πορεία τουλάχιστον κάθε 3-4 μήνες.

Η ηλεκτροδιάτρηση με υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιώντας παλμικό ρεύμα υψηλής συχνότητας ανοίγει τα κανάλια των κυτταρικών μεμβρανών για μικρό χρονικό διάστημα. Σε αυτό το σημείο, το υαλουρονικό οξύ διεισδύει απευθείας στο κύτταρο. Αυτή η διαδικασία είναι ανώδυνη. Το μάθημα αποτελείται από 8-10 διαδικασίες. Το αποτέλεσμα διαρκεί μεταξύ έξι μηνών και ενός έτους, ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο του δέρματος.

Χειροπλαστική

Η χειρουργική επέμβαση στα χείλη ή η χειλοπλαστική δεν είναι πολύ δημοφιλής τεχνική. Χρησιμοποιείται όταν ένα άτομο έχει εμφανή ελαττώματα που δεν μπορούν να διορθωθούν χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Η χειρουργική μέθοδος διόρθωσης του σχήματος των χειλιών έχει ποικίλες αντενδείξεις, καθώς και μακρά ανάρρωση και συχνές επιπλοκές.

Χειλοπλαστική για τη διεύρυνση των χειλιών

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται σε μία λειτουργία και διαρκεί 5-10 χρόνια. Η χειρουργική διόρθωση περιλαμβάνει τρεις μεθόδους, οι οποίες περιγράφονται παρακάτω.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας bullhornτο πάνω χείλος ανυψώνεται. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μειώνεται το ύψος του δέρματος πάνω από το άνω χείλος. Με τη βοήθεια τομών κάτω από τη βάση του ρινικού διαφράγματος και των ρουθουνιών, το δέρμα καλύπτεται, ανυψώνοντας έτσι το άνω χείλος. Δεδομένου ότι οι τομές γίνονται κατά μήκος φυσικών πτυχών, είναι σχεδόν αόρατες μετά την απορρόφηση.

Πλαστικά VYαυξήστε την ένταση των χειλιών. Για να γίνει αυτό, ο χειρουργός κάνει πολλές τομές σχήματος V στην επιφάνεια της βλεννογόνου μεμβράνης. Τα υφάσματα αναδιανέμονται, αυξάνοντας το πλάτος και τον όγκο και ράβονται σε σχήμα Υ στην επιθυμητή διαμορφωμένη κατάσταση. Τέτοιοι χειρισμοί πραγματοποιούνται στο άνω και κάτω χείλος, ανάλογα με την ένδειξη.

Ανύψωση γωνίαςστοχεύει να ανεβάσει τις γωνίες των χειλιών. Ο ιστός κόβεται πάνω από τις γωνίες του άνω χείλους, το οποίο κατευθύνει τη γραμμή προς τα πάνω και στερεώνεται με ράμματα.

Εμφυτεύματα χειλιώνΧρησιμοποιούνται συνθετικά (σιλικόνη) ή βιο εμφυτεύματα. Αντιπροσωπεύουν ταινίες έτοιμες για εγκατάσταση. Οι τομές γίνονται στις γωνίες του στόματος και γίνονται σήραγγες μέσω των οποίων τα εμφυτεύματα τραβούνται και κατανέμονται. Στη συνέχεια γίνονται ραφές. Το μειονέκτημα αυτής της διαδικασίας μπορεί αργότερα να θεωρηθεί ως αφύσικο χλωμό. Το αποτέλεσμα της αλλαγής του σχήματος των χειλιών είναι ισόβια, αλλά μετά από έξι μήνες τα εμφυτεύματα θα αναπτυχθούν σε μαλακό ιστό και η επίδραση της αύξησης των χειλιών θα μειωθεί.

Χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα ένα ειδικό υλικό για βιο-εμφυτεύματα για την αποφυγή ουλών σε περιοχές όπου εξάγεται λιπώδης ιστός. Είναι ένα μη συνθετικό υλικό της ακυτταρικής βάσης του δέρματος. Η βάση χωρίς κύτταρα αναπτύσσεται σε μαλακό ιστό και προκαλεί ενεργή αναπαραγωγή κυττάρων και αποικισμό της «βάσης». Αποδεικνύεται ότι ένα πλαίσιο είναι κατάφυτο με νέο ιστό. Μια μέθοδος έγχυσης για την εισαγωγή αυτού του υλικού έχει ήδη αναπτυχθεί, αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και της δοκιμής.

Δημοφιλή σχήματα χειλιών

δημοφιλή σχήματα για τα χείλη για αύξηση

Η μόδα δεν καθορίζει μόνο το χρώμα των μαλλιών, τα είδη ένδυσης, τα σχήματα και τα χρώματα των νυχιών, αλλά και τα σχήματα και τις τεχνικές των χειλιών.

Τα πιο δημοφιλή σχήματα χείλους είναι:

 • Angelina Jolie ή Angel Lips.Για τη δημιουργία τους, οι αισθητικοί χρησιμοποιούν μια γραμμική τεχνική με ομοιόμορφη πλήρωση των περιγραμμάτων. Το φάρμακο χορηγείται σε μικρές δόσεις κατά μήκος των άκρων του κόκκινου περιγράμματος. Τα χείλη έχουν καθαρά όρια και μεγεθύνονται. Οπτικά, επιτυγχάνεται ομοιόμορφη διόγκωση, όπως μια διάσημη ηθοποιός.
 • "Sexy Lips"προτείνουν πλήρη διόρθωση του σχήματος και του όγκου. Ο αισθητικός χρησιμοποιεί δύο μεθόδους - παράδοση βλωμού και γραμμική οπισθοδρομική τεχνική. Η τεχνική bolus περιλαμβάνει τη βαθιά βύθιση της βελόνας και την εισαγωγή του φαρμάκου σε μεγάλο όγκο. Στη γραμμική οπισθοδρομική τεχνική, όλο το μήκος της βελόνας εισάγεται στο δέρμα υπό γωνία 30 έως 40 μοίρες παράλληλα με το δέρμα καθώς αναδύεται η βελόνα και ο χώρος γεμίζει με το φάρμακο. Δηλαδή, το φάρμακο κατανέμεται ομοιόμορφα καθώς κινείται η βελόνα. Λειτουργούν γραμμικά ή κάθετα. Η χρήση αυτής της τεχνικής οδηγεί σε χυμώδη, ογκώδη και εκφραστικά χείλη.
 • Hollywoodσυνδυάζει γραμμικές και bolus τεχνικές. Εδώ προσπαθούν να αναδείξουν το "τόξο του Έρως" πιο καθαρά και να προσθέσουν ένα φυσικό πρήξιμο.
 • "Γαλλικά"Οι αισθητικοί δημιουργούν με μια γραμμική-κάθετη ένεση του φαρμάκου, ενώ το κέντρο των χειλιών επεξεργάζεται και οι γωνίες δεν αγγίζονται. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής μέθοδος. Η εικόνα του κοριτσιού είναι φυσική και αισθησιακή.
 • Τα Mona Lisa Lipsείναι ανυψωμένες γωνίες που αλλάζουν ολόκληρο το πρόσωπο. Σε αυτήν την περίπτωση, το φάρμακο εγχέεται στο σάκο λίπους κάτω από το κάτω χείλος χρησιμοποιώντας μια τεχνική «ανεμιστήρα».

Περιποίηση των χειλιών μετά τη διεύρυνση

Στη διαδικασία αύξησης και διόρθωσης των χειλιών, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τους τόνους και να επιλέξετε το σχήμα, το μέγεθος, το πλάτος και το ύψος που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τον τύπο σας. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει σωστή αύξηση των χειλιών και να μην προσφεύγουμε συχνά σε διαδικασίες. Ακόμη και ένας μεγάλος αριθμός μικροτραυμάτων μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη, όπως η ίνωση.

Είναι σημαντικό να πραγματοποιείτε διαδικασίες με ειδικούς χρησιμοποιώντας πιστοποιημένο υλικό. Για να αποφύγετε παρενέργειες και δυσάρεστες συνέπειες, συνιστάται να φροντίζετε σωστά τα χείλη μετά τους διορθωτικούς χειρισμούς.

Αποχώρηση σημαίνει:

Φροντίδα των χειλιών μετά την αύξηση
 • Για να απαλλαγείτε από το πρήξιμο που συνοδεύει σχεδόν όλα τα διορθωτικά μέτρα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ενυδατικές κρέμες και θρεπτικές κρέμες.
 • Μόνο οι κρύες κομπρέσες ή οι συμπιεστές κρύου χαμομηλιού θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε μώλωπες και μώλωπες.
 • Εάν σχηματιστούν εξογκώματα, απαιτείται ελαφρύ μασάζ με πίεση. Μπορεί να κάνετε μασάζ με οδοντόβουρτσα.
 • Εάν έχετε έρπητα ή φλεγμονή, απαιτείται ιατρική συμβουλή. Συνήθως χορηγείται αντιμυκητιακή ή αντιιική αλοιφή.
 • Προκειμένου τα χείλη σας να ανακάμψουν γρηγορότερα και να γίνουν βελούδινα, μπορείτε να τα λερώσετε με μέλι για 20 έως 30 λεπτά.
 • Το βούτυρο ή το ελαιόλαδο υγραίνουν τα χείλη κατά τη φάση αποκατάστασης.

Αφού υποχωρήσουν οι μώλωπες και τα οίδημα, χρησιμοποιήστε απαλές μάσκες απολέπισης και θρέψης 1-2 φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση απότομων αλλαγών στη θερμοκρασία, πρέπει να χρησιμοποιείται θρεπτική και ενυδατική κρέμα ή υγιεινό κραγιόν.