Συστάσεις για τη φροντίδα των χειλιών μετά την αύξηση

Η αποκατάσταση μετά την αύξηση των χειλιών είναι απαραίτητη. Η ίδια η χειρουργική επέμβαση για την ένεση υαλουρονικού οξέος είναι μόνο το πρώτο βήμα για να κάνει τα χείλη όμορφα. Μετά τις ενέσεις, τα κύτταρα του ιστού και τα αιμοφόρα αγγεία των χειλιών έχουν υποστεί βλάβη, εμφανίζονται οίδημα και αιμάτωμα. Με τη σωστή φροντίδα μετά την αύξηση των χειλιών, τα αρνητικά αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.

Τι είναι δυνατό και τι όχι;

το αποτέλεσμα της αύξησης των χειλιών σε μια γυναίκα

Τι πρέπει να κάνετε μετά την αύξηση των χειλιών, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευχάριστο και να μην υπάρχουν απροσδόκητες συνέπειες μετά τη διαδικασία, ο αισθητικός πρέπει να σας πει πριν από τις ενέσεις.

Καθεστώς θερμοκρασίας

Καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται, τα αγγεία επεκτείνονται, το αίμα ρέει γρηγορότερα και το πρήξιμο αυξάνεται. Επιπλέον, ο μεταβολισμός επιταχύνεται και η διάσπαση του υαλουρονικού οξέος επιταχύνεται. Είναι απαραίτητο να αρνηθείτε να επισκεφθείτε την παραλία, τα μπάνια και τις σάουνες, διαφορετικά ο όγκος των χειλιών θα μειωθεί αισθητά. Επιπλέον, η εφίδρωση μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, μικρές βλάβες στα χείλη και φλεγμονή.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες, η ομοιόμορφη τοποθέτηση του ενέσιμου φαρμάκου στα χείλη και, γενικά, η διαδικασία αναγέννησης επιβραδύνεται. Το δέρμα στεγνώνει, οι άκρες του τραύματος ραγίζουν.

Απαγορεύεται η κατανάλωση ζεστών και κρύων ροφημάτων και φαγητού την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες με προσοχή. Είναι καλύτερα να μην τρώτε αλμυρά και πικάντικα τρόφιμα που ερεθίζουν το δέρμα των χειλιών.

Φυσικές επιρροές

Οι σωματικές ασκήσεις μετά την αύξηση των χειλιών αντενδείκνυται για ένα κορίτσι με αλτήρες

Διάφορες υπερβολικές σωματικές δραστηριότητες μπορούν να προκαλέσουν παραμόρφωση των χειλιών. Τι πρέπει να κάνετε μετά την αύξηση των χειλιών:

 1. 7 ημέρες μετά την εισαγωγή του τζελ, προσπαθήστε να μην ανοίξετε το στόμα σας πολύ φαρδιά, να μην χαμογελάσετε, να τεντώσετε τα χείλη σας και να δαγκώσετε κάτι σκληρό. Οι ενεργές κινήσεις μπορεί να προκαλέσουν την άνιση κατανομή της γέλης, με αποτέλεσμα συμπίεση ή κλίση.
 2. Δεν μπορείτε να πάτε στον οδοντίατρο για ένα μήνα, καθώς το να κρατάτε το στόμα σας ανοιχτό για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα μεγάλο βάρος στα χείλη.
 3. Είναι απαράδεκτο να γλείφεις τα χείλη σου. Ενώ οι πληγές θεραπεύονται, τα παθογόνα βακτήρια μπορούν να τα εισέλθουν με σάλιο.
 4. Απαγορευμένα καρύδια, σπόροι και άλλα προϊόντα των οποίων οι αιχμηρές άκρες μπορούν να σπάσουν το δέρμα των χειλιών.
 5. Για να διασφαλιστεί ότι το τζελ βρίσκεται ακριβώς στον ιστό των χειλιών, επιτρέπονται μόνο ελαφριά, απαλά φιλιά για μια εβδομάδα.
 6. Κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης αύξησης των χειλιών, είναι καλύτερο να αναβάλλετε την έντονη άσκηση. Η πίεση αυξάνεται με τη φυσική προπόνηση. Το αίμα ρέει πιο γρήγορα στο πρόσωπο, γεγονός που αυξάνει το πρήξιμο. Ο ιδρώτας πάνω από τα χείλη παρεμβαίνει στη θεραπεία. Η αύξηση του μεταβολισμού οδηγεί σε επιτάχυνση της απορρόφησης της γέλης. Επομένως, ένα ζεστό ντους είναι ανεπιθύμητο.
 7. Το κολύμπι δεν συνιστάται για δύο εβδομάδες. Αυτό στεγνώνει τα χείλη και αυξάνει την πιθανότητα μόλυνσης.
 8. Για να αποφύγετε την παραμόρφωση των χειλιών, είναι προτιμότερο να κοιμάστε τα πρόσωπα για 10 ημέρες.
 9. Δεν χρειάζεται να αγγίζετε τα χείλη σας τις πρώτες μέρες.
 10. Τα χείλη μπορούν να κάνουν μασάζ μόνο με την άδεια ενός ειδικού.

Δεν μπορείτε να απολέπιση ή απολέπιση του προσώπου σας για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας. Αυτό βλάπτει το δέρμα, πιθανώς φλεγμονή. Πρέπει να είστε προσεκτικοί για τραυματισμούς και μώλωπες.

Αλκοόλ και κάπνισμα

Το κάπνισμα αντενδείκνυται μετά την αύξηση των χειλιών

Την πρώτη εβδομάδα, είναι απαραίτητο να αρνηθείτε αυστηρά να πίνετε αλκοόλ, καθώς θα οδηγήσει σε κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο. Αυτό θα αυξήσει το πρήξιμο και το φάρμακο θα εκκρίνεται γρηγορότερα και η αποτελεσματικότητα της διαδικασίας θα μειωθεί.

Το κάπνισμα δεν είναι αποδεκτό για τις πρώτες 48 ώρες καθώς ο καπνός στεγνώνει το κατεστραμμένο δέρμα. Οι τοξίνες στενά μικροβία και η αναγέννηση των ιστών είναι πιο αργή. Στη συνέχεια, το κάπνισμα δεν απαγορεύεται, αλλά λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των χειλιών, θα είναι δύσκολο στην αρχή. Η αφή θα είναι πολύ ευχάριστη και επώδυνη.

Κρέμες, αλοιφές και φάρμακα

Είναι επιτακτική ανάγκη να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε μετά την αύξηση των χειλιών για να ανακουφίσετε τον πόνο. Η παρακεταμόλη συνιστάται για σοβαρό πόνο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα αγγειοδιασταλτικά ακετυλοσαλικυλικό οξύ, ιβουπροφαίνη, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει μώλωπες.

Πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε αντιβιοτικά πριν από την αύξηση των χειλιών, ώστε να μην εμφανιστεί η λοίμωξη για την οποία συνταγογραφήθηκε το φάρμακο.

Για την ανακούφιση της φλεγμονής και την επιτάχυνση της επούλωσης των ιστών, χρησιμοποιούνται φάρμακα:

 1. Η δεξπανθενόλη βοηθά στον ερεθισμό και την ξηρότητα.
 2. Η αλοιφή ηπαρίνης, η τροξορουτίνη μειώνουν τη φλεγμονή και το πρήξιμο.
 3. Η δεξπανθενόλη προάγει τη θεραπεία.
 4. Χλωροπυραμίνη ή άλλα αντιισταμινικά για αλλεργικές αντιδράσεις.
 5. Το Acyclovir και τα ανάλογα του για τη θεραπεία του έρπητα.
 6. Αντιβιοτικά για το σχηματισμό φλεγμονωδών διεργασιών.

Τα σημεία της ένεσης υποβάλλονται σε επεξεργασία με διαλύματα βενζυλο διμεθυλίου ή διγλυκονικής χλωρεξιδίνης.

Τα παραδοσιακά φάρμακα - λοσιόν και μάσκες - βοηθούν επίσης στη μείωση του πρηξίματος, παρέχουν επιπλέον θρεπτικά συστατικά και επιταχύνουν την αποκατάσταση των χειλιών. Η λίπανση των χειλιών μετά την αύξηση θα πρέπει να συνιστάται μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις από αισθητικός ή χειρουργός που έκανε την επέμβαση.

Καλλυντικά και υγιεινή

Τα καλλυντικά για τα χείλη αντενδείκνυται μετά την αύξηση των χειλιών

Η αποκατάσταση μετά την αύξηση των χειλιών είναι ταχύτερη εάν οι πληγές στα χείλη τροφοδοτούνται συνεχώς με αέρα. Αυτό ευνοεί το σχηματισμό νέων κυττάρων. Τα λάδια και άλλα συστατικά στα διακοσμητικά καλλυντικά φράζουν τους πόρους και εμποδίζουν την αναγέννηση των ιστών. Μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή σε τραυματίες.

Είναι καλύτερα να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε διακοσμητικά καλλυντικά το νωρίτερο 3 ημέρες αργότερα μετά την επέμβαση. Δεν μπορείτε να πάτε στο κρεβάτι χωρίς να αφαιρέσετε τα υπολείμματα μακιγιάζ. Το δέρμα πρέπει να αναπνέει για φυσική αυτοθεραπεία.

Το μόνιμο μακιγιάζ πραγματοποιείται μετά από πλήρη επούλωση. Και τότε πρέπει να θυμάστε ότι θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια, τόσο περισσότερο. Όταν το τζελ διαλύεται, το τατουάζ μπορεί να επιδεινώσει αυτήν την ανεπάρκεια, οπότε εφαρμόζεται πριν από την αύξηση των χειλιών.

Ειδικά υγιεινά κραγιόν και βάλσαμα έχουν ενυδατική, αντιφλεγμονώδη δράση και τονώνουν μώλωπες. Είναι καλύτερα να επιλέξετε υποαλλεργικό, με βάση φυσικά συστατικά.

Πρέπει να ελέγχετε την κίνηση της οδοντόβουρτσας ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας για να αποφύγετε την καταστροφή των χειλιών σας.

Κάντε μασάζ και γυμναστική για τα χείλη το πρωί και το βράδυ, τα οποία προτείνει ο αισθητικός. Αυτό είναι απαραίτητο για την αρμονική κατανομή του υαλουρονικού οξέος προκειμένου να εξαλειφθούν οι ασυμμετρίες και να αποφευχθεί ο σχηματισμός σφραγίδων.

Πόσο διαρκεί η φάση αποκατάστασης;

τα χείλη μιας γυναίκας μετά την αύξηση

Πόσο καιρό τα χείλη επουλώνονται μετά την αύξηση εξαρτάται κυρίως από την ικανότητα των ιστών να ανακάμψουν από οίδημα και μώλωπεςΣυνήθως εξαφανίζονται εντός 3-7 ημερών μετά τη διαδικασίαΠρος το παρόν, είναι ιδιαίτερα απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά όλες τις οδηγίες του αισθητικού. Στη συνέχεια, η αποκατάσταση μετά την αύξηση των χειλιών απαιτεί ελάχιστο χρόνο.

Οι σημαντικές απαγορεύσεις καταργούνται μετά από 14 ημέρες. Συνιστάται να αναβάλλετε τις επισκέψεις στο μπάνιο, τη σάουνα και το γυμναστήριο για 2 εβδομάδες. Θα πρέπει να αρχίσετε να ασκείτε επαγγελματικά αθλήματα ένα μήνα αργότερα το νωρίτερο.

Η αποτελεσματικότητα των ενέσεων υαλουρονικού οξέος δεν οφείλεται μόνο στην ποιότητα της ενέσιμης γέλης και στην ικανότητα του γιατρού. Παρά την απλότητα της διαδικασίας, μόνο η κατάλληλη φροντίδα μετά την αύξηση των χειλιών θα βοηθήσει στην επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Όλες οι συστάσεις πρέπει να τηρούνται αυστηρά.