Τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνετε μετά την αύξηση των χειλιών και γιατί

Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος σπάνια έρχονται σε σύγκρουση με το σώμα, καθώς αυτό το στοιχείο είναι ήδη μέρος της δομής του εξωκυττάριου υγρού. Όμως, παρά την 100% ανοχή της ουσίας που εγχέεται, η οποία είναι διαθέσιμη ως στάνταρ, η λίστα με το τι δεν πρέπει να κάνετε μετά την αύξηση των χειλιών είναι αρκετά μεγάλη. Το γεγονός είναι ότι το υαλουρονικό οξύ προκαλεί τη συσσώρευση υγρασίας στην περιοχή των χειλιών και λίγες μέρες μετά τη διαδικασία αύξησης, αυτή η περιοχή του προσώπου απαιτεί αυξημένη προσοχή και ιδιαίτερη φροντίδα.

Θα συζητήσουμε περαιτέρω πώς να φροντίζετε τα χείλη σας μετά την αύξηση και τι δεν πρέπει να κάνετε σε καμία περίπτωση.

Τι όχι μετά την αύξηση των χειλιών

Η περίοδος μετά τους πλαστικούς χειρισμούς για τη διεύρυνση θα πρέπει υπό όρους να χωριστεί σε τρεις φάσεις, καθεμία από τις οποίες συνεπάγεται το δικό της σύνολο απαγορεύσεων. Έτσι, αν επιστρέψετε στο σπίτι αμέσως μετά την αύξηση των χειλιών, δεν είναι δυνατόν για 3-4 ώρες:

 • Πίνετε ή τρώτε φαγητό που έχει ζεσταθεί σε θερμοκρασία άνω των 40°C0;
 • τρώτε πικρά, αλμυρά τρόφιμα.
 • χαμογελάστε καθώς τεντώνετε το στόμα σας.
 • κάντε ένα ζεστό ντους ή ντους αντίθεσης.

Αυτές οι συστάσεις οφείλονται στο γεγονός ότι τις πρώτες ώρες μετά την αύξηση των χειλιών τα αγγεία στην περιοχή της ένεσης εξακολουθούν να διαστέλλονται πολύ και το λεπτό δέρμα είναι εξαιρετικά λεπτό και τεντωμένο σε ασυνήθιστο όγκο.

Στην πρώτη φάση αποκατάστασης, ιδανικά, θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς ο τραυματισμός της περιχειλικής περιοχής, ώστε να αποφεύγονται καλύτερα η κατανάλωση τροφής και οι ενεργές εκφράσεις του προσώπου.

ενέσιμη αύξηση χειλιών

Δεύτερη φάση

Η αποκατάσταση της δεύτερης φάσης είναι οι πρώτες τρεις ημέρες μετά τη διαδικασία αύξησης. Οι συστάσεις εξακολουθούν να είναι τοπικού χαρακτήρα, αλλά χωρίς τα παραπάνω σημεία. Άρα δεν μπορείτε:

 • Γκριμάτσα, χαμόγελο πλατιά.
 • δεν μπορείς να φιλήσεις.
 • βαφή χειλιών, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων υγιεινής.
 • κοιμηθείτε μπρούμυτα?
 • εκθέστε το πρόσωπό σας στις ακτίνες του ήλιου.
 • κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ.

Τρεις ημέρες αμέσως μετά τη διαδικασία, αυτή είναι ακόμα η περίοδος κατά την οποία η απρόσεκτη σωματική δράση στην τραυματισμένη περιοχή μπορεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της πλαστικής επέμβασης και να οδηγήσει σε καμπυλότητα του περιγράμματος των χειλιών ή στο σχηματισμό άσχημων τοπικών σφραγίδων. Οι λόγοι για αυτά τα παράπονα βρίσκονται στην αμέτρητη δύναμη των φιλιών, σε μια άβολη θέση ύπνου ή στην υπερβολική κινητικότητα των μυών του προσώπου. Εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο να λερώνετε προϊόντα περιποίησης στα χείλη, καθώς οι κρέμες που επιταχύνουν την επούλωση μπορούν να προκαλέσουν τη συσσώρευση πύου κάτω από τις κρούστες που στεγνώνουν.

όμορφο κορίτσι με διευρυμένα χείλη

Το τελευταίο στάδιο

Το επόμενο στάδιο είναι η γενική αποκατάσταση. Περιέχει σημαντικές συστάσεις μετα-μεγέθυνσης των χειλιών που ισχύουν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας και έως και 10-14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή της. Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν απαγορεύεται αυστηρά:

 • Παίξτε αθλήματα (οι ενεργοί τύποι του).
 • Επισκεφθείτε λουτρά, σάουνες, ηλιοθεραπεία στο σολάριουμ ή στην παραλία.
 • γλείψτε τα χείλη σας, δημιουργήστε τους συνεχή υγρασία, αγγίξτε το στόμα σας με τα χέρια σας.
 • τρώτε σπόρους, κράκερ, πατατάκια - οτιδήποτε μπορεί να τραυματίσει το δέρμα με αιχμηρές άκρες.

Το Hyaluron είναι πολύ ευαίσθητο στις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών - συχνή υπερθέρμανση, η οποία οδηγεί σε αγγειοδιαστολή, αποπροσωποποιεί το οξύ και επιστρέφει γρήγορα τον όγκο στα διευρυμένα χείλη πριν από τη διαδικασία.

Ως εκ τούτου, ένα κορίτσι που αθλείται ή δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή χωρίς ένα συνεχές μαύρισμα θα χρειαστεί να επαναλαμβάνει την αύξηση των χειλιών τουλάχιστον κάθε έξι μήνες. Για τον ίδιο λόγο, είναι καλύτερα να μην πίνετε ή να τρώτε ζεστό φαγητό για δύο εβδομάδες.

Αλκοόλ και κάπνισμα μετά την αύξηση των χειλιών

Είναι δυνατόν να πίνετε αλκοόλ μετά την αύξηση των χειλιών και άλλα αμφιλεγόμενα θέματα;

Οι αισθητικοί που ασχολούνται με αυτό το θέμα δεν είναι πολύ κατηγορηματικοί και δεν χρειάζεται να ακούσετε από έναν ειδικό ότι δεν μπορείτε να πίνετε αλκοόλ κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου αποκατάστασης. Αυτή η αφοσίωση θα πρέπει να ανάγεται σε μια κίνηση μάρκετινγκ που αυξάνει τη διαθεσιμότητα της διαδικασίας σε νέους που θεωρούν εντάξει να καταναλώνουν διάφορα αλκοολούχα ποτά σε τακτική βάση. Το μόνο που θα ζητήσει επειγόντως η αισθητικός είναι να αποκλείσει την κατανάλωση αλκοόλ 3 ημέρες πριν την πλαστική αύξηση και άλλες 3-4 ημέρες μετά από αυτήν.

Γιατί απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και πώς δικαιολογείται αυτή η απαγόρευση; Η αιθανόλη - απαραίτητο συστατικό του αλκοόλ - προκαλεί ροή αίματος στην επιφάνεια των χειλιών, η οποία αντιδρά με μια άμεση αντίδραση του σώματος. Η περιοστική περιοχή, η οποία δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει επαρκώς το οίδημα, αυξάνεται λόγω της θέρμανσης και το σώμα αρχίζει αμέσως να αντιδρά σε αυτό με αυξημένη αναγέννηση. Εκτός από το γεγονός ότι μια τέτοια διαδικασία δεν φαίνεται αισθητική από έξω, η αυξημένη ροή αίματος έχει αρνητική επίδραση στο εγχυόμενο υαλουρόνιο, αναγκάζοντάς το κυριολεκτικά να διαλυθεί. Πόσο λοιπόν δεν πρέπει να καταλήξετε να πίνετε; Ιδανικά δύο εβδομάδες.

ιατρικές αντενδείξεις για την αύξηση των χειλιών

Η ίδια ιατρική πίστη που επιτρέπει την κατανάλωση αλκοόλ 4 ημέρες μετά την πλαστική χειρουργική τοποθετεί το κάπνισμα στη λίστα των σχετικών αντενδείξεων μετά την αύξηση των χειλιών. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε εάν είναι δυνατό να καπνίσετε μετά τη διαδικασία, είναι καλύτερο να απαντήσετε με ένα ιατρικό γεγονός: υπό την επίδραση της νικοτίνης, εμφανίζεται η αντίθετη αντίδραση - τα αγγεία στενεύουν έντονα και περιορίζουν την απαραίτητη ροή αίματος. Το κάπνισμα επιβραδύνει την αναγέννηση και έτσι καθυστερεί την ίδια τη διαδικασία αποκατάστασης.

Το κάπνισμα των σωλήνων νερού ενέχει έναν άλλο κίνδυνο - είναι η μηχανική πρόσκρουση ενός άκαμπτου επιστόμιου στη διευρυμένη επιφάνεια των χειλιών. Εξαιτίας αυτού, το συμπιεσμένο γέμισμα υαλουρονικού οξέος αρχίζει να κινείται τυχαία κάτω από το δέρμα, δημιουργώντας εξογκώματα και σφραγίδες που διαρκούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να φροντίσετε τα χείλη σας μετά την αύξηση

Το μασάζ χειλιών μετά την αύξηση είναι μια απαραίτητη τεχνική για να λειανθεί η επιφάνεια του λεπτού δέρματος και να «σπάσουν» εντοπισμένα εξογκώματα στα σημεία παρακέντησης. Δεν είναι δύσκολο να κάνετε τη διαδικασία μόνοι σας, αλλά οι σωστές κινήσεις πρέπει να υποκινηθούν από τον γιατρό της πλαστικής χειρουργικής και πρέπει επίσης να συστήσει ειδικές εκφράσεις προσώπου που μπορούν να ξεκινήσουν 2-3 ημέρες μετά τη θεραπεία πλαστικού κέρδους. Και τα δύο βοηθούν στη γρήγορη αποκατάσταση των χειλιών μετά την αύξηση και δίνουν το απαραίτητο σχήμα χωρίς ελαττώματα.

Μια διευρυμένη περιοχή που έχει τραυματιστεί από ενέσεις δεν πρέπει να τεντώνεται, να συμπιέζεται ή να τσιμπά κατά τη διάρκεια του μασάζ. Μια απότομη αύξηση της ροής του αίματος οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, επομένως η μέγιστη επιτρεπόμενη προσπάθεια είναι ένα ελαφρύ χτύπημα με τα άκρα των δακτύλων κατά μήκος του περιγράμματος των χειλιών, κινούμενο προς το κέντρο και σε κύκλο. Οι ενέργειες μασάζ πραγματοποιούνται για 1-2 λεπτά πριν τον ύπνο. Πριν από τη διαδικασία, το δέρμα αλείφεται με βαζελίνη ή άλλο ουδέτερο λάδι.

Το κορίτσι τρώει φράουλες μετά την αύξηση των χειλιών

Η φροντίδα των χειλιών μετά την αύξηση περιλαμβάνει επίσης τη χρήση τοπικών μασκών με βάση λιπαρή κρέμα γάλακτος ή κρέμα 60% και σπιτικό τυρί κότατζ. Η μάζα που τρίβεται πρέπει να απλώνεται στην επιφάνεια των χειλιών με απαλές κινήσεις και να αφήνεται για 15 λεπτά. Συνιστάται η χρήση μελιού και βουτύρου στις μάσκες, μαλακώνοντας τις τελευταίες, αλλά όχι λιώνοντάς τις.

Μετά την πλαστική αύξηση, συχνά εμφανίζονται μελανιές στο δέρμα, τις οποίες τα κορίτσια προσπαθούν να «μειώσουν» με αλοιφές που περιέχουν αιθανόλη.

Αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Για τέτοιους σκοπούς, για τη φροντίδα των διευρυμένων χειλιών, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε εγχύματα χαμομηλιού ή μια θεραπευτική αλοιφή φαρμακείου, η οποία εφαρμόζεται ως εφαρμογή και στη συνέχεια να ταμπονάρετε την περίσσεια με μια χαρτοπετσέτα.

Παρά τη γενική απλότητα της διαδικασίας και τη διάδοσή της που "τίθεται σε λειτουργία", πρέπει να καταλάβετε ότι ακόμη και ένα μικρό πλαστικό πλαστικό που μεγεθύνει τα χείλη είναι μια σοβαρή διαταραχή της εργασίας του σώματος και μόνο εάν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές και συστάσεις μπορείτε να επιτύχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και δεν έχει δυσάρεστες συνέπειες.