Αύξηση χειλιών με υαλουρονικό οξύ - ό, τι θέλετε να μάθετε για τη διαδικασία

Ένεση υαλουρονικού οξέος στα χείλη

Σήμερα, για να διορθώσετε τα περισσότερα ελαττώματα στην εμφάνιση, δεν είναι απαραίτητο να περάσετε κάτω από το μαχαίρι ενός πλαστικού χειρουργού. Αυτό ισχύει για την αλλαγή του σχήματος και του μεγέθους των χειλιών. Η αύξηση των χειλιών με το υαλουρονικό οξύ είναι ένας από τους πιο βολικούς και μοντέρνους τρόπους για να κάνετε την εμφάνισή σας πιο ελκυστική. Τα κορίτσια, που έχουν φυσικά λεπτά χείλη, δεν είναι πάντα έτοιμα να αντιμετωπίσουν το ζήτημα ριζικά και να κάνουν χειρουργική επέμβαση και η ένεση συνθετικών μέσων δεν είναι ο ασφαλέστερος τρόπος. Νέα φυσικά παρασκευάσματα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ έρχονται στη διάσωση. Είναι φυσιολογικό για κάθε ανθρώπινο σώμα, επομένως δεν απορρίπτεται όταν χορηγείται. Ενέσεις υαλουρονικού οξέος: ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Αποτελεσματικότητα του υαλουρονικού οξέος

Το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούν να δώσουν οι μαγικές ενέσεις με υαλουρονικό οξύ είναι ο όγκος. Το σχήμα των χειλιών αλλάζει ανάλογα με το σημείο της ένεσης. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί να κάνει ένα όμορφο τόξο από τα χείλη σας ή, αντίθετα, να το καταστρέψει, καθιστώντας τα πολύ πρησμένα και δυσανάλογα. Η ένεση υαλουρονικού οξέος επιτρέπει τη διαμόρφωση των περιγραμμάτων, ειδικά για το άνω χείλος.

Με αυτόν τον χειρισμό, μπορείτε να διορθώσετε την ασυμμετρία. Αν και αυτό δεν ισχύει για όλες τις περιπτώσεις. Η παραβίαση της συμμετρίας μπορεί να προκληθεί όχι από τα ίδια τα χείλη, αλλά από τους μύες του προσώπου που βρίσκονται γύρω από το στόμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το περίγραμμα θα φαίνεται το ίδιο από όλες τις πλευρές, εάν δώσετε στο πρόσωπό σας μια ήρεμη και χαλαρή έκφραση. Επίσης, μια μάλλον δύσκολη επιλογή είναι οι συμφύσεις και οι ουλές στο στόμα. Ο κολλητικός συνδετικός ιστός δεν θα γεμίσει με πληρωτικό.

Πώς εκτελείται η αύξηση των χειλιών;

Η χρήση υαλουρονικού οξέος για την αύξηση των χειλιών έχει δώσει μια νέα διάσταση στην αισθητική κοσμετολογία. Δεν υπάρχουν τόσες πολλές μώλωπες και μώλωπες, η επούλωση είναι ταχύτερη. Το πληρωτικό εισάγεται μέσω μικρών βελόνων ή σωληνίσκου.

Εισαγωγή βελόνας

Οι βελόνες ακονίζονται με λέιζερ, καθιστώντας ευκολότερη τη διείσδυση στο δέρμα και λιγότερο τραύμα στον ιστό. Η εισαγωγή του υαλουρονικού οξέος πραγματοποιείται σε βάθος 3 χιλιοστών. Αυτή η μέθοδος χορήγησης μπορεί να χωριστεί σε δύο ή περισσότερες διαδικασίες. Αν και το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την ένεση, για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να υποχωρήσει το πρήξιμο και να επουλωθούν τα χείλη.

Εισαγωγή κάνουλας

Αυτή η μέθοδος είναι πιο σύγχρονη καθώς δεν τραυματίζει τον ιστό τόσο πολύ. Μόνο δύο τομές στις γωνίες του στόματος αρκούν για εισαγωγή. Ο σωληνίσκος έχει αμβλύ άκρα, οπότε ο κίνδυνος σοβαρού μώλωπα μειώνεται καθώς προχωράτε.

Ένα τοπικό αναισθητικό εγχέεται στο δέρμα πριν γίνουν τομές.

Τα χείλη θα φαίνονται κόκκινα και σφιχτά μετά τη διαδικασία. Το πρήξιμο μπορεί να αυξηθεί μέχρι το τέλος της ημέρας, μετά το οποίο σταδιακά θα υποχωρήσει.

Τύποι χρησιμοποιούμενων φαρμάκων

Τα παρασκευάσματα με βάση το υαλουρονικό οξύ είναι βιοαποικοδομήσιμα. Είναι μονοφασικά και διφασικά. Η διαφορά μεταξύ τέτοιων πληρωτικών είναι στη δομή του υαλουρονικού. Το Monophasic περιέχει το δραστικό συστατικό ενός μοριακού μεγέθους. Και το διφασικό περιέχει μόρια διαφόρων μεγεθών, λόγω των οποίων το φάρμακο αποκτά πυκνότερη συνοχή.

Ο τύπος του παρασκευάσματος καθορίζει το βαθμό εξομάλυνσης των ελαττωμάτων (ρυτίδες, πτυχώσεις), καθώς και την αντοχή μετά την εφαρμογή.

Επειδή όλα τα παρασκευάσματα με βάση το υαλουρονικό οξύ είναι βιοαποικοδομήσιμα, διαλύονται με την πάροδο του χρόνου και η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί (η διάρκεια είναι 12 έως 18 μήνες).

Ενδείξεις για τη διαδικασία

Αύξηση των χειλιών με υαλουρονικό οξύ

Συνήθως μόνο το δίκαιο φύλο ενδιαφέρεται για την αύξηση των χειλιών. Οι ασθενείς που αναζητούν περίγραμμα μπορούν να χωριστούν σε διάφορες γενικές ομάδες:

 • νεαρά κορίτσια που θέλουν να μεγεθύνουν και να αναμορφώσουν τα χείλη;
 • γυναίκες από 30 έως 50 ετών που επιδιώκουν να κρύψουν τα πρώτα μικρά σημάδια γήρανσης, να διορθώσουν το σχήμα, τη θέση των γωνιών των χειλιών, τα περιγράμματα,
 • γυναίκες μετά την ηλικία των 50 ετών που επιθυμούν να επιστρέψουν ένα όμορφο και καθαρό περίγραμμα, το οποίο χάνεται με την ηλικία, τον όγκο και τη σταθερότητα.

Ενδείξεις για το περίγραμμα των χειλιών:

 • αναδιαμορφώστε και διορθώστε την ασυμμετρία,
 • διόρθωση περιγράμματος,
 • προσθήκη όγκου,
 • ενυδατικά χείλη,
 • επιθυμία να διορθώσετε αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία,
 • αλλάξτε τη θέση των γωνιών των χειλιών.

Όλοι αυτοί οι λόγοι οδηγούν τις γυναίκες στο γραφείο για να δουν έναν αισθητικό ή χειρουργό.

Αντενδείξεις ή παρενέργειες

Το πληρωτικό υαλουρονικού οξέος έχει πολύ λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες.

Αντενδείξεις για ενέσεις υαλουρονικού οξέος:

 1. Φλεγμονώδεις διεργασίες στην περιοχή της προτεινόμενης ένεσης. Συμπεριλαμβανομένης της μολυσματικής φύσης (έρπης).
 2. Πληγές και εκδορές στα χείλη.
 3. Διαταραχές πήξης του αίματος.
 4. Αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη χρήση τοπικών αναισθητικών όταν το υαλουρονικό οξύ εγχέεται στα χείλη.
 5. Φάρμακα που επηρεάζουν το σύστημα αιμόστασης (μείωση ή αύξηση της ικανότητας του αίματος να πήζει).
 6. Μολυσματικές ασθένειες.
 7. Ενδοκρινικές παθήσεις.
 8. Παρουσία βιοπολυμερούς στην περιοχή της προβλεπόμενης ένεσης πληρωτικού. Η πυκνότητα του παρασκευάσματος με υαλουρονικό οξύ και το συνθετικό προϊόν διαφέρουν. Εξαιτίας αυτού, μπορεί να συμβεί απόρριψη του βιοπολυμερούς και το δέρμα μπορεί να καλυφθεί με φυματίωση.
 9. Οξεία φάση οποιασδήποτε ασθένειας ή επιδείνωση χρόνιων διεργασιών.
 10. Σακχαρώδης διαβήτης. Η επούλωση των πληγών μειώνεται σημαντικά όταν η γλυκόζη στο αίμα είναι υψηλή.
 11. Ιστορικό επιληπτικών κρίσεων. Οι επίπονες αισθήσεις μπορούν να προκαλέσουν επίθεση.

Δεν συνιστάται η πραγματοποίηση καλλυντικών χειρισμών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς ο κίνδυνος μπορεί να υπερβαίνει τα οφέλη της διαδικασίας.

Μετά τη διαδικασία, ενδέχεται να παραμείνουν μώλωπες και ακόμη και αιματώματα, επειδή, παρά το χαμηλό τραύμα της διαδικασίας, γίνονται τομές με την εισαγωγή ενός σωληνίσκου ή τρυπήματα σε ολόκληρη την επιφάνεια χρησιμοποιώντας βελόνες.

Η επόμενη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι το οίδημα. Το υαλουρονικό οξύ προσελκύει νερό και ακόμη και μετά από τραυματισμό, εμφανίζεται μια αντίδραση του σώματος. Διαρκεί μόνο λίγες ημέρες.

Το περίγραμμα του υαλουρονικού οξέος κάτω από το δέρμα εμφανίζεται όταν το πληρωτικό δεν εγχέεται αρκετά βαθιά.

Μικρά κοκκώματα μπορεί να παραμείνουν στα χείλη. Μοιάζουν με μικρούς κόμπους στην αφή. Τα κοκκιώματα σχηματίζονται ως αντίδραση του σώματος σε ξένο παράγοντα. Το σώμα μας οριοθετεί άγνωστα σωματίδια και σχηματίζει ένα φράγμα συνδετικού ιστού γύρω τους.

Μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές είναι η είσοδος ενός φαρμάκου σε ένα κατεστραμμένο αγγείο. Η διατροφή στην περιοχή των ιστών θα σταματήσει, οδηγώντας σε νέκρωση (θάνατος της περιοχής του δέρματος). Μια προσωρινή και μόνιμη απώλεια ευαισθησίας είναι επίσης δυνατή εάν το υαλουρονικό παρασκεύασμα, όταν εγχυθεί, συμπιέσει ένα τμήμα του νεύρου.

Περίοδος θεραπείας

Η περίοδος ανάρρωσης μετά από ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι 7-11 ημέρες, σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να συνεχιστούν έως και δύο εβδομάδες.

Τι δεν πρέπει να γίνει μετά την αύξηση των χειλιών;

Περιορισμοί που σχετίζονται με την περίοδο αποκατάστασης:

 • μην τρώτε υπερβολικά κρύο ή ζεστό φαγητό,
 • μην επισκέπτεστε σάουνες και λουτρά,
 • αποφύγετε το μαυρίσματος των σαλόνι (το δέρμα μπορεί να γίνει πολύ χρωματισμένο υπό την υπεριώδη ακτινοβολία) ·
 • περιορισμός μηχανικής πρόσκρουσης (δεν χρειάζεται να αγγίξετε με τα χέρια σας),
 • μην χρησιμοποιείτε καλλυντικά προϊόντα (μάσκες, κρέμες, τζελ, βάλσαμα).
 • μην χρησιμοποιείτε μακιγιάζ, ειδικά κραγιόν.

Εάν δεν ακολουθείτε όλους αυτούς τους κανόνες, τότε το αποτέλεσμα της διαδικασίας δεν είναι εγγυημένο. Επιπλέον, είναι μεγάλος αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών.

Θεαματικά χείλη μετά από ενέσεις υαλουρονικού

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας - από τι εξαρτάται;

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας είναι ασυνεπές, μετά από λίγο, απαιτούνται επαναλαμβανόμενες ενέσεις υαλουρονικού οξέος στα χείλη. Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται άμεσα από τον παράγοντα που χρησιμοποιείται. Πριν από τη διαδικασία, πρέπει να συμβουλευτείτε έναν αισθητικό που θα σας βοηθήσει να μάθετε και να επιλέξετε το σωστό υλικό πλήρωσης.

Τα διφασικά υαλουρονικά άλατα έχουν μεγαλύτερη και μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά δεν κατανέμονται τόσο ομοιόμορφα. Η πιθανότητα οιδήματος και μώλωπες μετά από αυτά είναι μεγαλύτερη από ότι με το υαλουρονικό οξύ του ίδιου μοριακού μεγέθους.

Μετά από αρκετές θεραπείες, τα χείλη δεν συρρικνώνονται πλέον στο αρχικό τους μέγεθος. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο παράγοντες:

 • κάποια ποσότητα υαλουρονικού οξέος παραμένει στους ιστούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 • διεγείρει τον σχηματισμό δικών κολλαγόνου και ελαστικών ινών, την αναγέννησή τους.

Παρακολουθήστε προσεκτικά την ποιότητα του παρασκευάσματος υαλουρονικού οξέος. Οι αλλαγές μετά τη χρήση ενός κατώτερου πληρωτικού μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες. Οι ινώδεις αναπτύξεις μπορούν να σχηματιστούν στα χείλη, αναγκάζοντας τους ιστούς να γίνουν ασύμμετροι και να πυκνωθούν.

Δώστε επίσης προσοχή στους όρους της διαδικασίας. Εάν δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και υγιεινής, τότε υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Ανάλογα με το τι έφτασε στον τόπο της ζημιάς, θα υπάρξει μια διαφορετική αντίδραση. Το σώμα μπορεί να αντιδράσει με μια φλεγμονώδη αντίδραση στο σημείο της ένεσης, η οποία θα εξαφανιστεί σε λίγες ημέρες. Λοιμώξεις όπως ο HIV και η ηπατίτιδα μόλις εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος δεν μπορούν να εξαλειφθούν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

 • φαίνεται υπέροχο.
 • διάρκεια διαδικασίας (έως 30 λεπτά) ·
 • Μπορείτε να λάβετε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα,
 • εντελώς φυσικό, αποδεκτό από το σώμα,
 • διεγείρει τις δικές του δυνατότητες αναγέννησης,
 • σύντομη περίοδος αποκατάστασης,
 • η διαδικασία είναι λιγότερο τραυματική,
 • δεν απαιτείται ειδική εκπαίδευση.

Μειονεκτήματα:

 • Το αποτέλεσμα είναι προσωρινό.
 • πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης,
 • δεν είναι συμβατό με προϊόντα αύξησης συνθετικών χειλιών,
 • υψηλό κόστος.

Όπως μπορείτε να δείτε, η διαδικασία έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν υπάρχει παρέμβαση χωρίς παρενέργειες και επιπλοκές. Προσέξτε σωστά τα χείλη σας πριν και μετά τη διαδικασία, ακολουθήστε όλες τις συστάσεις. Ακολουθώντας απλούς κανόνες, θα επιτύχετε το μέγιστο αποτέλεσμα από τη χειραγώγηση.

Συστάσεις για την αύξηση των χειλιών με υαλουρονικό οξύ

 1. Μην χρησιμοποιείτε πληρωτικό περισσότερο από κάθε έξι μήνες. Το αποτέλεσμα δεν υποχωρεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και αν φαίνεται ότι τα χείλη έχουν γίνει μικρότερα, αυτό σημαίνει ότι είστε συνηθισμένοι στην αντανάκλαση στον καθρέφτη. Η συχνή χρήση ενέσεων υαλουρονικού οξέος θα τους κάνει να γίνουν πολύ μεγάλες και να χάσουν την ελκυστικότητά τους.
 2. Εάν χρειάζεστε μεγάλη αύξηση του όγκου, είναι καλύτερα να χωρίσετε τη διαδικασία σε πολλές. Μην εγχύετε περισσότερα από ένα χιλιοστόλιτρα πλήρωσης σε κάθε ένα.
 3. Εάν θέλετε την πιο φυσική εμφάνιση, χρησιμοποιήστε μόνο παρασκευάσματα υαλουρονικού οξέος.
 4. Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας κατά την εκτέλεση διαδικασιών που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του δέρματος. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με μια επαγγελματική κλινική με έναν κοσμετολόγο ή πλαστικό χειρουργό. Πριν από τη διαδικασία, ζητήστε να δείξετε την ημερομηνία λήξης και τη σύνθεση του φαρμάκου, ζητήστε ένα αυτοκόλλητο από το πληρωτικό. Βεβαιωθείτε ότι είναι πιστοποιημένο στη χώρα σας. Το φιαλίδιο πρέπει να σφραγίζεται πριν από τη χορήγηση. Η αυτοψία πραγματοποιείται λίγο πριν από την ένεση, όταν όλα είναι έτοιμα για τη διαδικασία.

Υπερ διόρθωση - τι να κάνετε;

Εάν το αποτέλεσμα ξεπέρασε πολύ όλες τις προσδοκίες και τα χείλη είναι πολύ μεγάλα, τότε αυτό μπορεί να διορθωθεί. Μετά τη διαδικασία, πρέπει να περιμένετε 2 εβδομάδες, μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το πρήξιμο των ιστών θα υποχωρήσει τελείως και το αποτέλεσμα θα είναι ορατό. Εάν δεν σας ταιριάζει, τότε ένα ειδικό φάρμακο θα σας βοηθήσει να αντιστρέψετε τα πάντα. Το υαλουρονικό οξύ εξαφανίζεται τελείως μετά από αυτήν την ένεση, οπότε θα επιστρέψετε στο σημείο που ξεκινήσατε.

Συμπέρασμα

Η αύξηση των χειλιών με υαλουρονικό οξύ είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος για να προσφέρετε στον εαυτό σας τις δυνατότητες που θέλετε. Η εισαγωγή βιοπολυμερών είναι πολύ πιο επικίνδυνη και τραυματική, αλλά οδηγεί σε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να επιλέξετε σωστά ένα φάρμακο, καθώς και μια κλινική και έναν ειδικό που θα ασχοληθεί με την εμφάνισή σας. Μετά τις ενέσεις, θα έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα σχεδόν αμέσως. Δεν απαιτείται πρόσθετη παρέμβαση μετά τη διαδικασία. Επομένως, εάν θέλετε ζουμερά και όμορφα χείλη, τότε μπορείτε με ασφάλεια να κάνετε ενέσεις με υαλουρονικό οξύ.

Κριτικές

«Εγχέω υαλουρονικό οξύ εδώ και 5 χρόνια. Κρατάει τέλεια για ακριβώς ένα χρόνο, φαίνεται σούπερ! Έδωσα ενέσεις 1 ml. Σε αντίθεση με τα βιοπολυμερή, το υαλουρονικό οξύ κατανέμεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το χείλος και δεν μεταναστεύει. Οίδημα και μώλωπες υποχωρούν σε 6-10 ημέρες, δεν μπορώ να πω σίγουρα. Συνιστώ σε όλους! "

«Έχω φυσικά πολύ λεπτά χείλη, ειδικά το πάνω. Η πρακτική της χρήσης συνθετικών βιοπολυμερών από τους φίλους μου δεν με ενέπνευσε, αλλά μια επιτυχημένη εμπειρία με την εμφάνιση υαλουρονικού οξέος με ενέπνευσε αμέσως. Σε τελική ανάλυση, είναι φυσικό και περιέχεται στο σώμα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό με την προσθήκη λίγων από αυτά που λείπουν ή την αφαίρεση περιττών, εάν δεν βλάπτει την υγεία σας, φυσικά! "

"Αμέσως μετά τη διαδικασία, εμφανίστηκε σοβαρό οίδημα. Ο γιατρός μου μου συνταγογράφησε ένα φάρμακο που το έβγαλε σε δύο ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Τα χείλη είναι μεγάλα, ευχάριστα, αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα. Εξακολουθούν να φαίνονται αφύσικα, ό, τι μπορεί να πει κανείς. Είναι αμέσως σαφές ότι δεν είναι δικό μου. Το υλικό πλήρωσης διαρκεί πολύ καιρό, ειδικά η πιο παχιά έκδοση. Εάν δεν φοβάστε ότι κάποιος θα παρατηρήσει αλλαγές στην εμφάνιση, τότε μπορείτε να το κάνετε. Δεν θα μετανιώσετε το αποτέλεσμα. "