Αύξηση των χειλιών και αναμόρφωση των χειλιών

Τρόποι διόρθωσης του σχήματος των χειλιών

Οι σύγχρονοι ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι οι άνθρωποι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στα χείλη του συνομιλητή παρά στα μάτια όταν επικοινωνούν. Το σχήμα των χειλιών του συνομιλητή μας μας οδηγεί ακούσια σε μια ασυνείδητη ανάλυση του χαρακτήρα του, η οποία δεν αντιστοιχεί πάντα στην εμφάνισή του. Για παράδειγμα, το αναποδογυρισμένο άνω χείλος ενός παιδιού σχετίζεται με την αθωότητα και οι γωνιακές γωνίες του στόματος προδίδουν τον υποτιθέμενο κακό χαρακτήρα του ιδιοκτήτη του. Τα χείλη που είναι πολύ λεπτά μπορούν να κάνουν ένα άτομο να φαίνεται θυμωμένο ή περήφανο, και γυναίκες με τέτοια χείλη μπορεί να μην αισθάνονται αρκετά θηλυκά ή σέξι. Τα χοντρά, παχουλά χείλη θεωρούνται αισθησιακά, ίσως επειδή συνδέονται τόσο στενά με τα φιλιά.

Από τα αρχαία χρόνια, οι αιγυπτιακές ομορφιές έχουν επιδείξει επιδέξια το περίγραμμα των χειλιών με τη βοήθεια καλλυντικών και τους έδωσαν έναν σαγηνευτικό όγκο. Ανά πάσα στιγμή οι γυναίκες έχουν προσπαθήσει με κάποιο τρόπο να τονίσουν τα χείλη τους, αν και η ιδιόμορφη μόδα υπαγορεύει μερικές φορές περίεργα σχήματα για τα χείλη των γυναικών (τοξωτά χείλη, μαργαριτάρια, νήματα).

Ένα όμορφο, σωστό σχήμα στα χείλη βοηθά τα κορίτσια και τις γυναίκες να αισθάνονται αυτοπεποίθηση σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων. Κατά κανόνα, επιτυγχάνεται με τη βοήθεια κραγιόν και μολυβιού περιγράμματος, αλλά συχνά το συνηθισμένο μακιγιάζ μας αποτυγχάνει, για παράδειγμα, στην καυτή περίοδο, στη βροχή ή στο χιόνι, στην ακτή. Στη σύγχρονη αισθητική ιατρική, υπάρχουν πιο αξιόπιστοι τρόποι για τη διόρθωση του σχήματος και την αύξηση του όγκου των χειλιών.

Τέλειο σχήμα χείλους

Ποιο σχήμα χείλους θα πρέπει να θεωρείται αισθητικό ιδανικό;

Ένα από τα πρώτα Leonardo da Vinci περιγράφει στην περιγραφή του τις «θεϊκές αναλογίες» λεπτομερώς τις αντιστοιχίες μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του ανθρώπινου προσώπου και σώματος.

Οι σύγχρονες έννοιες των ιδανικών αναλογιών ενός ανθρώπινου προσώπου βασίζονται επίσης στο έργο του:

 1. Το άνω χείλος πρέπει να είναι λίγο πιο λεπτό από το κάτω χείλος.
 2. Το άνω χείλος δεν πρέπει να είναι τόσο μακριά από τη μύτη ώστε να καλύπτει πλήρως τα άνω δόντια και να μην εκθέτει τα ούλα όταν χαμογελά.
 3. Θα πρέπει να υπάρχει μια σαφής διαφορά στην άκρη και το χρώμα μεταξύ της κόκκινης άκρης των χειλιών και του περιβάλλοντος δέρματος ως ανυψωμένο άκρο.
 4. Οι πλευρικές άκρες του στόματος πρέπει να φθάνουν στην κάθετη έλξη μέσω της εσωτερικής άκρης των μαθητών.
 5. Το στόμα πρέπει να είναι περίπου ενάμισι φορές μεγαλύτερο από τα ρουθούνια.
 6. Για τις γυναίκες, είναι προτιμότερο η γαστρονομική γωνία να είναι μεγαλύτερη από 90 μοίρες.

Μέθοδοι διόρθωσης του σχήματος των χειλιών και αύξησης του όγκου τους

Όλα τα είδη αισθητικών "βελτιώσεων" στο σχήμα των χειλιών μπορούν υπό όρους να χωριστούν σε δύο ομάδες:

 1. καταπολεμά τις αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία,
 2. Διόρθωση έμφυτων αποκλίσεων από αποδεκτά ιδανικά.

Η ηλικία επηρεάζει τα χείλη με διάφορους τρόπους. Λόγω της απώλειας ελαστικότητας turgor και ιστού, οι ρυτίδες είναι συνήθως πιο πιθανό να εμφανιστούν στο άνω χείλος, το άνω χείλος είναι επιμηκυμένο, οι γωνίες του στόματος χαμηλώνονται. Η ατροφία ιστού που σχετίζεται με την ηλικία οδηγεί σε μείωση του όγκου των χειλιών, το όριο μεταξύ του κόκκινου περιγράμματος των χειλιών και του περιβάλλοντος δέρματος γίνεται λιγότερο ορατό.

Οι πιο γνωστές αποκλίσεις από το ιδανικό είναι:

 • τα χείλη είναι πολύ λεπτά,
 • ασυμμετρία χειλιών,
 • Η γραμμή του Έρως δεν είναι πολύ ανάγλυφη (περίγραμμα του κόκκινου περιγράμματος του άνω χείλους και του δέρματος).
Μέθοδοι για την αύξηση των χειλιών

Η αναμόρφωση των χειλιών είναι συνήθως μια διαδικασία που στοχεύει στην αύξηση του μεγέθους, του όγκου των άνω και (ή) κάτω χείλων, προκειμένου να εξαλειφθεί η ασυμμετρία των χειλιών.

Αυτό ισχύει για:

 • Βελτίωση της ανακούφισης του περιγράμματος,
 • Αύξηση των γωνιών του στόματος,
 • Αφαιρέστε τις ρυτίδες της κούκλας,
 • εξαλείφει τις οριζόντιες ρυτίδες στο πηγούνι,
 • εξαλείφει τις κάθετες ρυτίδες του άνω χείλους (το λεγόμενο "γραμμωτό κώδικα").

Αυτό σημαίνει ότι η διόρθωση του χείλους χρησιμοποιείται τόσο για την επίλυση αισθητικών προβλημάτων όσο και για τη διόρθωση αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία.

Αύξηση χειλιών: επιλογή πλήρωσης

Η επιλογή ενός φαρμάκου αποφασίζεται σε λεπτομερή διαβούλευση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιθυμίες του ασθενούς.

Όλα τα παρασκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση των χειλιών μπορούν να χωριστούν σε ομάδες:

 • συνθετικό;
 • gel πολυπολυμερούς.
 • βιολογικό,
 • υαλουρονικό οξύ,
 • κολλαγόνο,
 • Προετοιμασίες από ιστούς δότες,
 • σε συνδυασμό,
 • συνθετικό πληρωτικό.

Όσον αφορά τα συνθετικά και τα συνδυασμένα φάρμακα, οι γιατροί έχουν μια διφορούμενη γνώμη για την ασφάλεια αυτών των φαρμάκων, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα απολύτως τεχνητά πληρωτικά είναι ξένα αντικείμενα που το σώμα μας μπορεί να αντιληφθεί διφορούμενα.

Δυστυχώς, η εισαγωγή ενός συνθετικού φαρμάκου μπορεί να είναι ωρολογιακή βόμβα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος επιπλοκών όπως σχηματισμός κοκκώματος, ουλές, μετανάστευση φαρμάκων κ. λπ. Ως αποτέλεσμα, πολλοί γιατροί εγκαταλείπουν τη χρήση τους υπέρ μιας ομάδας βιολογικών πληρωτικών.

Το Lipofilling είναι πλέον μια δημοφιλής μέθοδος για τη διόρθωση του σχήματος των χειλιών. Η ουσία είναι ότι τα λιποκύτταρα λαμβάνονται από έναν ασθενή σε ένα από τα μέρη του σώματος και εγχέονται στα χείλη με μια σύριγγα.

Φαίνεται ότι είναι ο πιο φυσικός τρόπος γεμίσματος των χειλιών με το δικό σας "υλικό", αλλά η μέθοδος έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 1. Τα λιποκύτταρα ριζώνουν στην περιοχή όπου βρίσκεται ο λιπώδης ιστός, αλλά τα χείλη ουσιαστικά απουσιάζουν, επομένως ο κίνδυνος απορρόφησης του ενέσιμου λίπους είναι πολύ υψηλός.
 2. Με αυτήν τη διαδικασία, είναι αδύνατο να φτιάξετε ωραία κοσμήματα, επειδή είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ομοιόμορφη κατανομή λίπους στα χείλη.

Επιπλέον, η λιποπλήρωση πραγματοποιείται με διόρθωση, καθώς είναι αδύνατο να προβλεφθεί ποιο μέρος των λιποκυττάρων θα ριζώσει και επομένως το μελλοντικό σχήμα των χειλιών είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί. Επιπλέον, η λιποπλήρωση συνδέεται πάντα με σοβαρό οίδημα μακράς διάρκειας. Μετά τις ενέσεις, ο ασθενής πρέπει να παρακολουθήσει τα αφύσικα διευρυμένα χείλη στον καθρέφτη και να περιμένει υπομονετικά το οίδημα να υποχωρήσει και το τελικό αποτέλεσμα να γίνει ορατό.

Αύξηση χειλιών: πληρωτικά υαλουρονικού οξέος

Οι πιο δημοφιλείς συνθέσεις για τη διόρθωση του σχήματος των χειλιών είναι παρασκευάσματα με βάση σταθεροποιημένο υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που απαντάται συνήθως στο δέρμα μας και είναι υπεύθυνη για την ενυδάτωση, το turgor και την ελαστικότητά του και βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να συνθέσουν κολλαγόνο. Το υαλουρονικό οξύ στα σύγχρονα υλικά πληρώσεως δεν είναι ζωικής προέλευσης, λαμβάνεται βιοτεχνολογικά και επομένως αυτά τα φάρμακα θεωρούνται τα ασφαλέστερα, το ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά κατάλληλα σε αυτά, έχουν ελάχιστες αντενδείξεις και, κατ 'αρχήν, εμφανίζονται σε όλους σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, το αποτέλεσμα της αύξησης του όγκου με τη βοήθεια ενός τέτοιου πληρωτικού δεν διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο. Δεδομένου ότι το δέρμα μας έχει το δικό του υαλουρονικό οξύ, υπάρχει επίσης ένα ένζυμο που καταστρέφει αυτό το οξύ - υαλουρονιδάση.

Η διάρκεια της επίδρασης του φαρμάκου στα χείλη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: από τα χαρακτηριστικά της παροχής αίματος στα χείλη, από την ηλικία της γυναίκας. Για παράδειγμα, η υαλουρονιδάση έχει πολύ υψηλή δραστηριότητα σε μια γυναίκα που περνά από εμμηνόπαυση, έτσι τα πληρωτικά συνήθως δεν διαρκούν πολύ σε αυτήν την ηλικία. Επιπλέον, ο τρόπος ζωής μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, για παράδειγμα, ο αριθμός και η δραστηριότητα των φιλιών, κατά τη διάρκεια των οποίων τα χείλη τρίβονται συνεχώς, η μικροκυκλοφορία βελτιώνεται και, κατά συνέπεια, υπάρχει ταχύτερη βιοαποικοδόμηση του φαρμάκου.

Η απορρόφηση του φαρμάκου είναι μια σταδιακή και απολύτως ανεπαίσθητη μείωση του όγκου των χειλιών και της ίδιας της γυναίκας. Ίσως μετά από ένα χρόνο θα σας αρέσει το νέο σχήμα των χειλιών. Σε αυτό το σημείο, το φάρμακο θα διαλυθεί εντελώς, οι ιστοί θα παραμείνουν ανέπαφοι, τα χείλη σας θα επιστρέψουν στην αρχική τους εμφάνιση και μπορεί να τους δοθεί ένα νέο σχήμα που σας αρέσει. Είναι δυνατόν να διατηρηθεί ο όγκος και το σχήμα των χειλιών επ 'αόριστον με έγκαιρες επαναλαμβανόμενες ενέσεις.

Το σχήμα και το μέγεθος των χειλιών μετά τη διαδικασία εξαρτάται από την τεχνική της ένεσης και την ποσότητα του φαρμάκου που εγχύθηκε. Το περίγραμμα των χειλιών είναι πολύ δημοφιλές καθώς είναι εύκολο στη χρήση και έχει μια συνολική αναζωογονητική και αναζωογονητική επίδραση που βελτιώνει σημαντικά την εμφάνιση του ασθενούς. Ωστόσο, ορισμένοι ασθενείς επιλέγουν σκόπιμα αφύσικα μεγάλα χείλη που παραβιάζουν τη γενική αισθητική του προσώπου, της άρθρωσης και της έκφρασης και ο γιατρός συχνά δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με το παράξενο αίτημά τους.

Διόρθωση του σχήματος των χειλιών: ένα χαρακτηριστικό της μεθόδου

Η διαδικασία πραγματοποιείται σε εξωτερικούς ασθενείς υπό τοπική αναισθησία και δεν απαιτεί προπαρασκευαστικά μέτρα. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι το πρήξιμο επιμένει για 1-2 ημέρες μετά την ένεση και είναι δυνατό μώλωπες. Επομένως, δεν πρέπει να εκτελέσετε τη διαδικασία αρκετές ημέρες πριν από ένα σημαντικό συμβάν.

Η υγεία και η ασφάλεια είναι πιο σημαντικά. Πιο πρόσφατα, αρκετά συχνά σε τηλεοπτικά προγράμματα, έχει τεθεί το ερώτημα για τους λεγόμενους "Γιατρούς Παρασίτων" που έχουν παραμορφώσει περισσότερους από έναν αστέρι αστέρα. Ωστόσο, κατά την ανάλυση αυτών των περιπτώσεων, αποδεικνύεται ότι όλες οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν από ένα άγνωστο άτομο, με τι και πού. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ επιζήμια για την άξια φήμη και την εξουσία του τομέα και συνεπώς απωθεί πολλούς ασθενείς από τέτοιες ευχάριστες και ασφαλείς διαδικασίες σε εξειδικευμένα χέρια όπως διόρθωση περιγράμματος χειλιών, ενέσεις κ. λπ. Επομένως, κατά την επιλογή μιας κλινικής και γιατρού, να είστε προσεκτικοί και προσεκτικοί, προσπαθώντας πάντα να λαμβάνετε τις πιο ολοκληρωμένες πληροφορίες σχετικά με το φάρμακο που σας προσφέρεται και πιθανές επιπλοκές στη χρήση του.